Minden lyukba jégkrém kell!
2015. május 27. írta: mirko vosátka

Minden lyukba jégkrém kell!

A városi gerilláskodás idejét éljük, van gerillakertészet, gerilla kötészet és nemrégiben gerilla kátyúkertészetről is érkezett hír. Ez utóbbi lényege, hogy a kátyúkba kis növénykéket ültetnek - éjszaka - civilek, így hívva fel a figyelmet a lukakra, és egyben színesítve a várost. Illetve a színesítés kérdéses, hiszen a növényszerető emberek azt a kritikát fogalmazták meg a kátyúkertészettel szemben, hogy a növények szinte biztos halálra vannak ítélve ezzel, akkor meg minek kirakosgatni őket az út közepére.

Nos Jim Bachor képzőművész a gerillamozaikozás műfaját vetette be a chicagói és jyväskylä-i (Finnország) kátyúk ellen, amely sokkal szimpatikusabb megoldás a növénygyilkosságnál. Bachor mozaikjain többnyire jégkrémek és fagylaltok találhatók, és mivel a mozaik műfaj az ősidőktől fogva alkalmaz koncentrikus köröket az ábrákhoz, ezért kellően pszichedelikus is.

Szeretnénk mi is ilyen vidám mintákat látni a magyar kátyúkban, illetve a kátyúk helyén.

 

 

Forrás: Huffington Post

A bejegyzés trackback címe:

https://lebegokameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr157495726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
életforma