Hallucinálj egy deci étolajtól
2015. június 25. írta: mirko vosátka

Hallucinálj egy deci étolajtól

Ha az ember pszichedelikus élményre vágyik, nem biztos, hogy egy flakon olaj, vagy egy kis mosogatószer jut rögtön az eszébe. Dehát ettől zsenik a zsenik, Einstein például rájött, hogy a tér hajlítható, Ruslan Khasanov pedig, hogy a háztartási szerek pszichedelizálhatók. Persze itt azért nem egyszerű kis flashelgetésről van szó, a Khasanov által készített videók, és a videókból készített GIF-ek valóban művészi élményt nyújtanak. Legújabb videója az Odussey címet viseli, és érdemes minél nagyobb képernyőn nézni, annál erőteljesebb az élmény.

Sőt, ezeket az alkotásokat én díszítőelemként is el tudom képzelni modernebb lakásokban vagy irodákban, ahol egy nagyméretű videófalon vetítenék a loopokat, mint egy élő, változó festményt.



Khasanov a videókhoz tényleg hétköznapi anyagokat használ, olajat, festékeket, glittert, és persze vizet. A különböző sűrűségű folyadékok áramlását, keveredését kis ecsetekkel, vagy apró fújásokkal ösztönzi. Minden lépésnél újabb színeket, anyagokat ad a folyadékokhoz, időnként pedig vízzel hígítja az elegyet.  

 

 

 

És íme a teljes videó:

O D Y S S E Y from Ruslan Khasanov on Vimeo.

 

Forrás: Ruslan Khasanov, Wired

A bejegyzés trackback címe:

https://lebegokameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr67573242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
életforma