Eszement divatkreációk a '70-es évekből
2015. június 01. írta: mirko vosátka

Eszement divatkreációk a '70-es évekből

Habár a hippi divat manapság már divatjamúlt, de a pszichedelikus életérzés egyik gyökere azokba az időkbe nyúlik vissza. Ráadásul nem árt elfelejteni a közhellyé vált hippi ruhadarabokat, ugyanis ez az irányzat megtermékenyítőleg hatott a mainstream divatra is, amiből aztán tényleg elszállt, de gyönyörű ruhadarabok születtek. 

Pierre Cardin sárga krepp ruha a 1970-es évekből. Óriási bojtokkal az ujjak végén, amivel akár padlót tisztítani is lehetett, ha figyelmetlenül hordták.

 

Louis Feraud divattervező által alkotott diszkó ruha, a '70-es évekből. Tervezője "discotheque"-nek becézte csak. 

 

Szintén francia divat 1972-ből. Csak egy egyszerű, feltűnésmentes, konzervatív tavaszi viselet, semmi más.

 

Christian Dior ruhadarab 1970-ből, amely szinte átrajzolja a modell alakját.

 

Maradjunk a széles trapézoknál. Mary Quant tervezte ezt a laza tavaszi, csíkos viseletet, amelyben álom lehetett végiglibegni az utcán (persze gondolom, főleg party-ra hordták).

 

Ohh, azok a dekoltázsok! Nem is értem, minek oda az a kis vékony övecske? Fekete-ezüst, elöl nyitott ruha, és még csinos csuklya is van hozzá.

Forrás: Vintage Everyday 

A bejegyzés trackback címe:

https://lebegokameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr317498500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
életforma