Az ufók tényleg köztünk élnek: nézegess korall gif-eket
2015. június 09. írta: mirko vosátka

Az ufók tényleg köztünk élnek: nézegess korall gif-eket

"Szerinted is dögmeleg van? szerintünk is. Úgyhogy merülj egyet az óceánban, és ha már ott vagy, flash-elj egyet. A cucc teljesen legális, a neve: korallzátony" - így akartam kedzeni eredetileg ezt a posztot, erre lezúdul több hordónyi esővíz az égből. Remélem ettől még nem ment el a kedvetek a víztől, és az óceánban található szürreális lényektől, amelyek bizonyítják: az űrlények tényleg köztünk élnek.

Nem fogunk átmenni esztétába, de az tény, hogy a művészetben mindig a határvidékek a legérdekesebbek. Megbabonázva és gyönyörködve bámulok egy gif-et, amelyet nem egy képzőművész, sem egy animációs filmes, sem nem filmrendező készített, hanem egy tengerbiológus. Tengerbiológus. Izgalmas szakma, mindegyikünknek a búvárkodás, a cápák, gyilkos bálnák jutnak eszébe, meg a napfényes tengerpart, ahol a bikinis csajoknak lehet mesélni egy koktél mellett a Nagy Fehérrel való életveszélyes találkozásunkról. Szóval nem a művészet ugrik be a tengerbiológiáról. Mégis, ezek a gif-ek a korallok tanulmányozásának hatására születtek.

Colin Foord tengerbiológus a koralok tanulmányozása és filmezése során rájött, hogy ezen lényekről készült filmek sokszor olyanok, mint valami nagyon plasztikus, nagyon színes, absztrakt, pszichedelikus műalkotások. Ugyanakkor Foord szerint (és szerintünk is) épp ez a csavar a dologban, hiszen nagyon is realista természetfilmekről van szó. Foord párban dolgozik Jared McKay zeneszerzővel, aki ehhez a szürreális világhoz komponál a látványhoz passzoló zenéket. Ők alkotják ketten a Coral Morphologic nevű formációt. A filmeket amúgy többnyire nem a tengerben veszik fel, hanem erre a célra berendezett akváriumokban, amelyek eleinte saját lakásukon voltak, de később annyira kinőtték a lakást, hogy bérelniük kellett erre a célra egy raktárhelyiséget. 

Hogy a tengerbiológusokkal szembeni sztereotípiáink azért igazolást nyerjenek, a páros Miamiban tengeti sanyarú hétköznapjait.

 

 

 

Még több gif itt.

Hosszabb, félórás filmjük is van, íme:

A bejegyzés trackback címe:

https://lebegokameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr327512044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
életforma